Veilig de ABC zwemlessen starten

ABC zwemlessen

Waarom doen we aan ABC Zwemlessen?

Het kikkerlandje Nederland staat natuurlijk bekend om water. En nee, niet alleen voor de regen, maar ook zwembaden, plassen, zee en meren. Gevaar zit in een klein hoekje en als ouder ben je al bezorgd genoeg om van alles, dan voelt het toch even wat fijner als je kindje wel weet hoe het moet zwemmen.

Waarom al die eisen?

Tegenwoordig hoor je veel mensen die vinden dat de eisen voor het ABC zwemmen zwaar zijn geworden. Dat heeft wel zo zijn redenen. Wij als zwembad bij van Hellemond Sport willen dat de kindjes zichzelf kunnen reden en veilig hun ABC zwemlessen kunnen starten. Maar niet alleen vinden wij het enorm belangrijk dat ze veilig in het water kunnen liggen. Ook vinden wij het belangrijk dat ze plezier hebben, dat ze er een vrijetijd sport van kunnen maken en dat ze plezier hebben met wateractiviteiten zoals zeilen of snorkelen.

Veiligheid boven alles

Onze zwemdocenten zijn de liefste en gezelligste mensen die je kindje kunnen leren zwemmen maar ze eisen dan ook wel wat terug. Ze zijn pas tevreden als de kindjes veilig het water alleen kunnen betreden en voor die tijd krijgen ze geen diploma. Van Hellemond Sport staat bekend om de juiste aanpak om ze ook veilig de ABC zwemlessen te laten starten.

Hoe pakken wij dit aan?

Wij werken met een super leuk boekje waar de kindjes verschillende punten kunnen aftekenen wanneer zij dit onder controle hebben. Ze beginnen bij de kikker, gaan verder naar eend, vervolgens de vis en daarna komen ze bij dolfijn. Dolfijn is het afzwemgroepje voor hun A diploma. Bij ieder niveau leren ze weer wat nieuws. Na hun A diploma adviseren wij altijd verder te gaan met B & C. Het kindje kan nu alle basis zwemtechnieken maar is zeker nog niet klaar om zonder ouder of toezicht het water te betreden. Na hun B & C is er altijd nog meer ruimte bij ons om verder te ontwikkelen. We hebben niet alleen snorkelen en zwemvaardigheid maar nu ook weer zeemeermin en haaivin zwemmen!

Nieuwsgierig naar meer? Check dan onze zwempagina