Eet je gezond en sport bij Van Hellemond

Eet je fit

Eet je helemaal gezond!

Genoeg water drinken, 2 stukjes fruit, zoveel gram groenten, niet te veel vlees, pas op voor te veel soja, begin een keto dieet, of toch maar niet… De regels van gezond eten zijn eindeloos. Het kan je ook enorm overspoelen en ook helemaal niet motiveren.

Het belang van gezond eten

Het is algemeen wel bekend dat gezond eten belangrijk is om je fit en vrolijk te voelen. Je hebt eten nodig om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen zodat je niet ziek wordt, kan functioneren en over het algemeen om te overleven. Maar wat is dan precies gezond eten en hoe eet je je gezond?

Bepaal je doel

Of je nu wilt bulken, afvallen of gewoon gezonder wilt eten, jouw eetdoelen moeten wel bij jouw lifestyle passen. Als jij iedere dag in de sportschool staat en jouw doel meer spiermassa is dan is het verstandig om wat meer te letten op je eiwitten. Probeer je af te vallen dan is sporten misschien niet jouw nummer 1 prio maar juist eten. Hoe eet je gezond? Het beste wat je kan doen is hier een diëtist om advies te vragen die met jou mee kan kijken. Probeer alvast te kijken of je dingen kan schrappen of kan veranderen; drink bijvoorbeeld geen cola meer maar water of thee of neem in plaats van die zak chips crackers met hummus. Wil je in het algemeen gezonder eten dan is het een goed begin om te kijken naar de schijf van 5.

De Schijf van 5

Misschien heb je hier nog nooit van gehoord, misschien was de laatste keer wel op de basisschool maar de schijf van vijf is alles wat jouw lichaam nodig heeft. Gevarieerd eten staat op nummer een als het gaat over algemeen gezond eten omdat je dan iedere dag weer voedingsstoffen binnen krijgt.

Check op deze website wat jij precies moet eten volgens de schijf van vijf.

 

Bij Van Hellemond Sport hebben we coaches en trainers beschikbaar die je kunnen helpen met het opstellen van trainings- en voedingsschema’s. Deze service is beschikbaar bij elk abonnement. Bekijk ons aanbod hier!

Dus, voordat je jezelf helemaal gek sport om af te vallen of je trainingsdoelen te halen, bepaal dan ook je voedingsdoelen!