Starten met gewicht training

starten met gewicht training

Met voldoende training en kennis kun je ver komen als je iets nieuws wilt leren. Vaak begint het met nieuwsgierigheid die uitmondt in een hobby. Daarom raden we aan om te beginnen met de juiste informatie. Starten met gewicht training is zeker iets waarbij je gemakkelijk fouten kunt maken, dus het is prettig als een professional met je meekijkt.

Schakel een professional in

Het internet staat vol met handige tips en trucs voor in de sportschool. Als je al je informatie online verzamelt, is het belangrijk om te controleren wie de informatie verstrekt. Kijk bijvoorbeeld naar fysiotherapeuten of erkende trainers. Het is verstandig om met een trainer te beginnen, omdat deze persoon kan letten op je lichaamshouding en mogelijke blessures. Een trainer is opgeleid om het beste uit je training te halen.

Vertrouwd raken met de bewegingen

Als het nieuw voor je is om met gewichten te sporten en je niet zeker weet met welk gewicht je moet beginnen, is het slim om eerst de oefening zonder gewichten te proberen. Voer de oefening uit en voel waar de beweging plaatsvindt en waar je de inspanning zou moeten voelen. Als je je comfortabel voelt om met wat extra gewicht te werken, begin dan licht en bouw langzaam op.

gebruik apparaten

Weet je echt niet waar je moet beginnen? Dan zijn apparaten jou go to! Het voordeel van apparaten gebruiken is dat je nog wat extra hulp krijgt in de juiste spieren gebruiken. Door het gebruik van apparaten kun je gerichter werken aan specifieke spiergroepen en jezelf stap voor stap verbeteren. Vergeet niet om altijd de juiste instructies op te volgen en te luisteren naar je lichaam tijdens het trainen met apparaten. Op die manier kun je op een veilige en effectieve manier aan je kracht en conditie werken. 

Correcte aanpak bij VHS

Bij elk abonnement bieden we een trainingsplan aan, waarbij je een halfuur met een coach je doelen bespreekt en bekijkt welke oefeningen je in de sportschool kunt doen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor personal training om je net dat extra zetje te geven en je doelen te bereiken! Veel succes en blijf gemotiveerd!