Tips met Pasen om gezond te blijven

tips met pasen

Pasen is een christelijk feest, waar we de terugkeer van Jezus uit de dood vieren. Velen zien het ook als het begin van de lente en nieuwe levens.

Een frisse start met Pasen.

Als je je goede voornemens van Nieuwjaar miste en niet meedeed aan ‘Dry February’, dan is Pasen een prachtige gelegenheid voor een nieuwe start! Je denkt misschien: “Maar dan komt de hele familie gezellig samen en wordt er flink gegeten.” Zeker waar, maar dit hoeft niet jouw valkuil te worden!

 

Tip 1: neem het voortouw!

Als je een beetje een held in de keuken bent en graag iedereen uitnodigt, is de eerste tip om iedereen bij jou uit te nodigen. Op deze manier kun je controle behouden over wat er gegeten wordt! Zo kun je niet alleen lekkere en gezonde dingen klaarmaken zoals soepjes en sandwiches. Ook kun je witbrood vervangen door bruin of zuurdesem, boter door oliën, suikers door natuurlijke zoetstoffen zoals honing of maple syrup en de belegen kaas door jonge kaas. Het internet staat vol met gezonde paasrecepten zoals bijvoorbeeld Womanshealthmag.com waar ze 7 lekkere paasrecepten delen.

Tip 2: eieren zoeken of wandelen.

Activiteiten plannen! Tip nummer 2 is lekker blijven bewegen. Voorkom dat je de hele tijd uitbuikt aan de tafel en gaat snacken van de leftovers. Ga lekker met de kinderen mee buiten eitjes zoeken, stel voor om een boswandeling te maken of neem spelletjes mee zoals Twister of Just Dance. Helpen met de vaat is natuurlijk ook pluspunten scoren 😉

Tip 3: verdeel de dag

Weet jij hoe laat je gaat brunchen? Of is dit feest voor jullie ’s avonds? Grote kans dat jij net als heel Nederland ook vrij krijgt. Dat betekent dat je vast wel ergens de tijd hebt om te gaan sporten! Van Hellemond Sport organiseert in de ochtend paaslessen. Pak een workout mee of ga nog even knallen ’s ochtends in de gym zodat jij dat chocolaatje ook echt verdiend!

Oh, daarover; ga jezelf nou niet verbieden om helemaal niets lekkers te eten. Grote kans dat jij die avond de restjes naar achter gooit. Misschien dat Pasen voor jou echt een nieuw begin is naar een gezond en blij leven en wij willen daar graag bij helpen. Plan een keer een trainingsschema in of maak voor Pasen een nulmeting zodat je weet waar je begon!